Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

λεξιλόγιο για την εισαγωγική ενότητα του magic book,γ΄τάξη

Είμαι σίγουρη ότι πολλές μαμάδες θα χρειαστείτε το λεξιλόγιο για τα βιβλία των αγγλικών  του δημοτικού,καθώς κανένα από αυτά δεν περιέχει κάποιο βοήθημα με τη μετάφραση των λέξεων,το γνωστό σε όλους μας companion.
Σας δίνω λοιπόν εδώ το λεξιλόγιο για την εισαγωγική ενότητα (σελ. 4-15) του magic book της γ΄δημοτικού.
Σιγά σιγά θα βάλω και το υπόλοιπο λεξιλόγιο,ανά ενότητες, και θα ακολουθήσει και το λεξιλόγιο των επόμενων τάξεων του δημοτικού.
Προσοχή όμως:
θέλω να σας τονίσω  ότι η ελληνική προφορά των λέξεων που δίνω είναι ενδεικτική,για να βοηθήσω τα παιδάκια που δεν έχουν άλλο τρόπο να μάθουν τη μετάφραση και που δεν μπορούν να τη θυμούνται όπως ακριβώς την είπε η δασκάλα τους στο σχολείο.
Όμως η ακριβής προφορά των λέξεων είναι μια δύσκολη διαδικασία και νομίζω ότι δεν θα χρησίμευε να σας δώσω εδώ τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται για να προφέρουμε ακριβώς τις λέξεις.
Προτείνω λοιπόν τα παιδάκια να παρακολουθούν με πολύ προσοχή πώς προφέρει η δασκάλα στο σχολείο αυτές τις λέξεις για να μάθουν ιδιαιτερότητες που δεν γίνεται να γράψω εγώ εδώ.Επίσης, καλό είναι να ακούν τις λέξεις σε cd ή κάποιο dvd που πιθανότατα έχουν για να εξασκηθούν στις ιδιαιτερότητες της προφοράς της αγγλικής γλώσσας.
Λεξιλόγιο γ΄δημοτικού-εισαγωγική ενότητα-magic book

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου