Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για μικρά παιδιά

Its the most wonderful time of the year…όπως λέει και το τραγούδι!!!!!!Και πώς να μην είναι…Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί,χριστουγεννιάτικα τραγούδια,κάλαντα,λαμπάκια που αναβοσβήνουν,γλυκίσματα,μελομακάρονα,κουραμπιέδες και μυρωδιές σε όλα τα σπίτια,γιορτές στα σχολεία,Άγιος Βασίλης και δώρα και φυσικά χιόνι,χιονόμπαλες και χιονάνθρωποι…..Τι άλλο πιο παραμυθένιο να ζητήσει κάποιος…Και φυσικά για μένα η αγαπημένη μου σκηνή είναι να κάθομαι στον καναπέ του σπιτιού μου με τον ανηψιό μου,να χιονίζει και να βλέπουμε παιδικές ταινίες.
Και πώς να μην χαίρομαι όταν ξύπνησα σήμερα το πρωί και αντίκρυσα τόσο χιόνι στο χωριό μου….
Και στα σχολεία επικρατεί αναβρασμός  από τότε που μπαίνει ο Δεκέμβριος.Οι δάσκαλοι αρχίζουν να τραγουδάνε τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα κάλαντα με τους μικρούς μαθητές,αρχίζουν οι προετοιμασίες για την σχολική γιορτή με τα ποιήματα και τα θεατρικά και  βέβαια αρχίζει και η γνωστή συζήτηση για το τι θα τους φέρει ο Άγιος Βασίλης (εγώ δε λέω τίποτα άλλο εδώ!)
Ακόμη και το περιεχόμενο των σχολικών μαθημάτων αλλάζει.Σίγουρα τα βιβλία έχουν δραστηριότητες  και ασκήσεις με θέμα τα Χριστούγεννα,την Πρωτοχρονιά,τα Κάλαντα,τον Ρούντολφ το Ελαφάκι,τον Χιονάνθρωπο και το χιονισμένο χωριό. Μακάρι εμείς οι εκαιδευτικοί να είχαμε περισσότερο χρόνο το Δεκέμβριο και να ασχοληθούμε με χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες με τους μαθητές μας  που τόσο τους αρέσουν!
Έτσι και το blog μου δεν θα μπορούσε να έχει λοιπόν διαφορετικό περιεχόμενο αυτές τις μέρες.Οι σύνδεσμοι που σας προτείνω παρακάτω είναι για δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα μικρά παιδάκια σας όχι μόνο στο σχολείο αλλά και στο σπίτι.Με τη βοήθεια της μαμάς (και του μπαμπά είπαμε!)μπορούν να πατήσουν πάνω στους συνδέσμους και να κάνουν πολύ διασκεδαστικές δραστηριότητες.Οι πρώτες είναι για τα αγαπημένα μου prejuniorάκια που δεν έχουν ακόμη γνώσεις.Στη συνέχεια,οι μαθητές των πρώτων τάξεων της αγγλικής γλώσσας μπορούν να ακούσουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες,να ακούσουν τραγουδάκια και να κάνουν απλές ασκήσεις…πάντα με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο!!!!
Επειδή καταλαβαίνω ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μορούν να κάνουν όλες αυτές τις δραστηριότητες από τον υπολογιστή του σχολείου,σας προτείνω να πατήσουν οι μικροί μαθητές σας να πατήσουν στους συνδέσμους και να κάνουν τις δραστηριότητες στο σπίτι τους.'Ετσι θα εξοικειωθούν και με τον υπολογιστή και θα μάθουν να τον χρησιμοποιούν για την έκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.

Οι επόμενες δραστηριότητες απαιτούν από τα παιδάκια σας να έχουν κάποια γνώση αγγλικών.
5 games with Christmas vocabulary/5 παιχνίδια με χριστουγεννιάτικο λεξιλόγιο:πολύ ωραία δραστηριότητα με το χριστουγεννιάτικο λεξιλόγιο.Σίγουρα να επιλέξετε να την κάνετε.
Chat with Santa Claus/Μιλήστε με τον Άγιο Βασίλη:Ναι..ναι…μπορείτε να βρείτε τον Άγιο Βασίλη και να μιλήσετε μαζί του.Προσοχή όμως:μην τον νευριάσετε και δεν σας φέρει δώρο μετά!
E-mail Santa Claus/Στείλτε μήνυμα στον Άγιο Βασίλη: Κι όμως…ο Άγος Βασίλης περιμένει γράμμα σας…απλά είναι κι αυτός της τεχνολογίας…ηλεκτρονικό μήνυμα!
Are you naughty or nice/Ήσουν καλό ή κακό παιδί?:ο Άγιος Βασίλης θα μάθει τελικά αν ήσασταν καλά ή άτακτα παιδιά τη  χρονιά που μας πέρασε!Μην πείτε όμως ψέματα,θα σας καταλάβει!
Ακούστε αυτές τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες.


Παρακάτω σας δίνω κάποια φύλλα εργασιών ,μερικά τα έφτιαξα εγώ και μερικά τα βρήκα. Μπορείτε να τα εκτυπώσετε και να τα δώσετε στους μαθητές σας. Είναι πολύ ευχάριστα και θα τα λατρέψουν. Christmas WorksheetChristmas WordsearchChristmas Tree Sight WordsReindeer Noses BooksSanta Medial SoundsSanta Sight WordsHoliday Syllables

Talk a Lot - Christmas Discussion Words Και αν ψάχνετε κάποια ιδέα για να κατασκευάσετε ημερολόγιο στο σχολείο ,σας δίνω το ημερολόγιο που φτιάξαμε στο Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς Γρεβενών. Είναι  οι  4 εποχές και νομίζω ότι είναι μια καταπληκτική ιδέα!

Σας  εύχομαι λοιπόν Merry Christmas  and a Happy 2013...

 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου