Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Xmas time for teenagers!

Τα Χριστούγεννα δεν είναι βέβαια μόνο για τα μικρά παιδιά…και τα μεγαλύτερα παιδιά, του Γυμνασίου και Λυκείου, χαίρονται τη γιορτή αυτή απλά με λίγο διαφορετικό τρόπο…Είναι στην εφηβεία τους και δεν θέλουν να φαίνονται και πολύ ρομαντικοί…ξέρετε πώς είναι τώρα! Γι’αυτό κι εγώ σκέφτηκα καλά τις δραστηριότητες που θα σας προτείνω για παιδιά του γυμνασίου και λυκείου.Και νομίζω ότι κάτι βρήκα για να μοιραστώ μαζί σας!
Λοιπόν,  δεν κρατιέμαι να σας δείξω το video που ανακάλυψα στο youTube για μία νέα εκδοχή της Γέννησης, the Digital Story of the Nativity. Σας δίνω το βίντεο λοιπόν και δείξτε το στους μαθητές σας για να δουν ότι και οι καθηγητές τους γνωρίζουν κι αυτοί από social media. Εντυπωσιάστε τους! Εμένα πάντως μου άρεσε πολύ, το βρήκα πολύ πρωτότυπο και διασκεδαστικό! Βέβαια,γνωρίζω ότι σε πολλά σχολεία δεν είναι και πολύ εύκολο να μπορέσετε να δείξετε βιντεάκια,στα φροντιστήρια είναι πιο εύκολα τα πράγματα. (Αν θέλετε μπορείτε να συνδεθείτε ως ανώνυμος στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση και να μου πείτε τη γνώμη σας).



Σας δίνω εδώ τους συνδέσμους όπου μπορείτε να βρείτε  2 κείμενα και ένα βίντεο και τα οποία συνοδεύονται από δραστηριότητες που μπορείτε να εκτυπώσετε και να τις δώσετε στους μαθητές σας.Πιστέψτε με,είναι πολύ ωραίες!

Και βέβαια,έφτιαξα ένα φύλλο εργασιών που μπορείτε πάλι να εκτυπώσετε και να δώσετε στους μαθητές σας. Περιλαμβάνει: 1.Reading ενός κειμένου και ασκήσεις πάνω σ’αυτό 2. Ασκήσεις πάνω στους στίχους τραγουδιών,το αγαπημένο όλων μας Last Christmas και το All I want for Christmas… με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας το καθένα 3.Mία άσκηση vocabulary και 4.Aστεία χριστουγεννιάτικα tongue twisters για να γελάσετε μέσα στην τάξη. Υπάρχει και ένα φύλλο που βρήκα με ερωτήσεις που μπορείτε να συζητήσετε στην τάξη.
Christmas Worksheet 2TT XMAS


Θα τα πούμε ξανά την καινούρια χρονιά!

Εύχομαι σε όλους σας .................MERRY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου